Tényleg ünnepi ez a nap: a Fradi bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe!

2024. május 03. 22:03

Varga Dénesék hazai pályán győzték le az olasz Bresciát, ezzel a csapat megváltotta a jegyét a máltai Final Fourba!

2024. május 03. 22:03

Fotó: MTI/Illyés Tibor

A Ferencváros óriási csatában 9–8-ra legyőzte a vendég Bresciát a férfi vízilabda Bajnokok Ligája negyeddöntős csoportkörének ötödik fordulójában, így az utolsó találkozó eredményétől függetlenül biztosan bejut a sorozat négyes döntőjébe!

Nyéki Balázs együttese a Komjádi Uszodában rendezett pénteki találkozón többször is ellépett riválisától, de az ebben a körben még nyeretlen olaszok háromszor is egyenlítettek kétgólos hátrányból. A hajrában aztán újra kiépítette ezt a különbséget az FTC és ekkor már egy gólt megőrzött előnyéből. A zöld-fehérektől Dusan Mandic háromszor is betalált, a párizsi olimpiára készülő magyar válogatott három kulcsembere, Varga Dénes, Nagy Ádám és Fekete Gergő kétszer-kétszer volt eredményes.

A zöld-fehérek május 14-én a Barceloneta ellen zárják a kört, ott a csoportgyőzelem lesz a tét. A csoportból az első két helyezett jut a négyes döntőbe, amelyet június 5. és 7. között rendeznek Máltán.

Bajnokok Ligája, negyeddöntős kör, 5. forduló:
FTC-Telekom Waterpolo – Brescia (olasz) 9–8 (2–1, 2–2, 3–2, 2–3)
A csoport másik mérkőzésén:
Barceloneta (spanyol)–Olmipiakosz (görög) 18–19 (3–3, 2–1, 5–4, 3–5, 5–6) – ötméteresekkel.

A csoport állása: 1. (már továbbjutott) FTC-Telekom Waterpolo 12 pont, 2. (már továbbjutott) Olmipiakosz 11, 3. Barceloneta 7, 4. Brescia 0.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint arról beszámoltunk, múlt héten a Ferencváros férfi vízilabdacsapata először kapott ki a szezon során, a 10–8-as görögországi, Olimpiakosz otthonában elszenvedett BL-vereséggel véget ért az együttes óriási, 33 veretlen mérkőzés óta tartó győzelmi sorozata. Nyéki Balázs vezetőedző szerint játékosai mentálisan mélypontra kerültek.

„Egy ilyen győzelmi széria után egy vereség letargiába is döntheti a játékosokat. Nem gondolom, hogy így történt, de

mentálisan mélypontra kerültünk. Talán azért, mert magasra tettük a lécet, talán azért, mert elkezdtünk álmodozni, hogy tökéletes szezonunk lehet”

– fogalmazott a vezetőedző.

Ahogy azt megírtuk, a Ferencváros ma ünnepli alapításának 125. évfordulóját, ennek apropóján a klubelnök, Kubatov Gábor adott exkluzív interjút a közmédiának.

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2024. május 06. 06:02
Gratula!!!!! Hatalmas!
h040183
2024. május 04. 00:22
2 like erre a hírre. Meg 2 komment trolloktól. Aztán csodálkozunk, miért nem megy a vizilabda... Csak mondom, hogy hasonló hírekre a szerb kommentátorok egymást túlharsogva éljeneznek. Mindenesetre gratula a Fradinak!
orrban
2024. május 03. 22:25
SLAVA UKRAINI!!!!!! Kijev engedélyt kapott, hogy orosz területen használja a brit fegyvereket A brit külügyminiszter szerint az ukránoknak joguk van erre, mivel az oroszok indítottak támadást.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!