Gazdag Dániel őszintén válaszolt Marco Rossi kritikájára

2024. május 04. 14:20

A magyar válogatott támadója a Nemzeti Sportnak adott interjút, amelyben beszélt a szövetségi kapitány bírálatáról, a klubrekordot jelentő góljáról, céljairól, és természetesen az Európa-bajnokságról is, amelyen nagyon szeretne ott lenni.

2024. május 04. 14:20
Philadelphia Union v Los Angeles Football Club: - 2022 MLS Cup Final

Nyitókép:  Omar Vega/Getty Images

A napokban beszámoltunk róla, hogy Gazdag Dániel 57. gólját szerezte a Philadelphia Union együttesébben, ezzel pedig a klub rekordere lett. Ez alkalomból a Nemzeti Sport készített interjút a válogatott labdarúgóval. Az újdonsült klubrekorder csodás érzésként éli meg mindezt, és a lap kérdésére elmondta, hogy az eddigi csúcstartó Sébastien Le Toux is gratulált neki a sikerhet. 

„Oké, fiatal egyesületről beszélünk (a klub 2008-ban jött létre), de ez akkor is óriási büszkeséggel tölt el”

 – fogalmazott Gazdag, aki azt is elmondta, hogy mikor 3 éve a Philadelphia Union szerződtette, meg sem fordult a fejében, hogy ilyen sikereket elérhet. Beszélt arról is, hogy családjával együtt megtalálta a helyét Amerikában, kiegyensúlyozottan, boldogan élik a mindennapokat, és a csapattársak is gyorsan befogadák, segítettek mindenben. 

A családja egyébként minden otthoni meccsén ott szoktt lenni, és a nagyobbik fia értette is, hogy mekkora sikert ért el, és a végén annyit mondott neki: 

„Ez az szép volt apa!”

Magyarországról is sokan gratuláltak, a klubtól pedig megkapta a labdát, amellyel az 57. gólt szerezte. 

Gazdag Dániel egyébként 50 gólnál tart a bajnokságban, ugyanúgy, mint a Sporting Kansas City-ben futballozó Sallói Dániel, és ezzel megvan az esélye, hogy megelőzze Nikolics Nemanját, és az  MLS történetének legjobb magyar gólszerzője legyen. Ezt eddig nem is tudta, de természetesen motivációt jelent a lehetőség. 

Sallóival egyébként barátok, rendszeresen beszélnek, és mindig megnézi az eredményeit, rendszeresen gratulál, ha gólt szerzett. Nikolicsot jól ismeri a válogatottból, sokat köszönhet neki, és reméli, hogy megszerzi a két gólt, amivel megelőzi. Amennyiben sikerül, ír neki egy „szép” üzenetet. A magyar labdarúgó a az utóbbi meccsek gyengébb eredményei ellenére biztos benne, hogy együttese bejut a rájátszásba, és ott szerinte bármire képesek lesznek. 

Eddigi legjobb idényében 24 gólt szerzett, ezt szeretné felülmúlni. Eddig 8 bajnokin 6 gólt szerzett, de újabb gólokat akar lőni. Nagyszerű formában érzi magát, és olyan passzban van, hogy ez sikerülhet is. Gazdag Dániel beszélt Marco Rossi vele szemben megfogalmazott bírálatáról (a szövetségi kapitány a Koszovó elleni győztes meccset követően azt mondta, többet vár a labdarúgótól). 

Ezt is ajánljuk a témában

„Nem estek jól a szavai. Koszovó ellen nem a legjobb meccsét játszotta a csapat, én sem nyújtottam jó teljesítményt. 

Tűröm a kritikát, sohasem volt ezzel bajom. Nem tudok mást tenni, mint – ha lehetőséget kapok – jobban futballozni a válogatottban, s bízom benne, ott lehetek az Európa-bajnokságon”

 – fogalmazott ezzel kapcsolatban Gazdag Dániel. 

 

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2024. május 04. 22:05
Mandi! A sexi-formatikusotokat cseréljétek már le. qrva gáz rátok nézve.
kombinator-0
2024. május 04. 14:39
nem kéne a kurvákat örökre törölni???????????????????????????????????????????????
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!