„Ez bűncselekmény!” – Klopp egyre frusztráltabb Liverpoolban

2024. május 03. 19:27

A német menedzser füstölgött egy sort a sűrű versenynaptár miatt.

2024. május 03. 19:27

Fotó: Paul Ellis/AFP

A szezonhajrában egyre frusztráltabb Jürgen Klopp. A Liverpool nyáron távozó német menedzserének fogy a türelme, ezúttal a Tottenham elleni meccs előtt, egy sajtótájékoztatón fakadt ki az Angliában szereplő játékosok túlterheltsége miatt, úgy fogalmazott:

Ez bűncselekmény! Vártam is, hátha közbelép majd az Amnesty International!”

– füstölgött Klopp a túlzsúfolt versenynaptár miatt, azt sugallta, hogy a kérlelhetetlen időbeosztás akadályozza az ország csapatait a sikeres nemzetközi szereplésben.

Ezt is ajánljuk a témában

Mint ismert, már csak az Aston Villa az egyetlen angol csapat Európában, de az Ekl-döntőbe jutás a birminghami klub számára is nehézségekbe ütközhet, miután hazai pályán kétgólos vereséget szenvedett a Fradit búcsúztató Olympiakosz ellen. A PL-aranyra hajtó Arsenal és Manchester City a BL-től pottyant ki, a West Ham és a Liverpool az El-ből esett ki.

Klopp frusztrációja abból adódik, hogy szerinte ésszerűtlenül sok mérkőzést zsúfoltak be a naptárba, különösen az élvonalbeli csapatok esetében, akiknek a következő szezontól három meccsel még többet kell játszaniuk a Bajnokok Ligája átalakítása miatt. Humorosan bűncselekményhez hasonlította a helyzetet, utalva arra, hogy ez indokolja az Amnesty International szerepvállalását. Talán az emberi jogi szervezet helyrehozhatja a helyzetet.

A Liverpool menedzserének régóta problémája van a Premier League-meccseket sugárzó televíziótársaságok meccsidőpontjaival. Klopp kiemelte a Liverpool közelmúltbeli programját: az Atalanta elleni csütörtöki idegenbeli El-találkozó és a vasárnapi Fulham-mérkőzés után, a hét közepén az Everton elleni derbi és egy szombaton korán rendezett találkozó a West Ham ellen – ez a sorozat gyakorlatilag össze is törte a Vörösök bajnoki álmait.

Sokan hangot adtak a közelmúltban véleményüknek: mivel a klubok hatalmas összegeket kapnak a mérkőzéseket közvetítő csatornáktól, így kötelességük elfogadni az időpontokat. Klopp azonban másképp látja.

Nem mintha a tévétársaságok nem járnának jól. Fordítva, ők azok, akik a futballból élnek jól. Újra a futball partnerévé kell válniuk, és nem csak sarokba szorítani a csapatokat. Csütörtök, vasárnap és szerda után szombat 12.30-at mertek adni – ez bűncselekmény”

– fogalmazott Klopp.

Ezt is ajánljuk a témában

A liverpooli menedzser szókimondó, műsorszolgáltatókkal szembeni kritikája nem példa nélküli: 2020-ban James Milner sérülése után okolta a tévétársaságokat, kiemelve, hogy a túlterhelt menetrendek milyen fizikai terheket róhatnak a játékosokra.

Mint ismert, Kloppnak mindössze három meccse maradt a Vörösök kispadján, legközelebb a Tottenham elleni vasárnapi, hazai találkozón lépnek pályára Szoboszlai Dominikék.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-82
2024. május 18. 02:08
🍓 ️ ­­­I­g­­a­­z­­­i n­i­­m­­f­­o­­­m­á­­n­­­i­­á­­k­­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
sentimental
2024. május 03. 19:46
Ennek az alkoholistának a hatalmas fogsorát ahányszor már láttam, nincs annyi hajam szála, de mégsem érdekli az ugató kutyát sem, csak a médiafelület több vele...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!