Rég nem látott mértékben fogott mellé a német hadsereg, el is ismerték a hibát

2024. május 05. 13:00

Mint közölték: a hibát a tudomásukra jutástól számított 24 órán belül kijavították.

2024. május 05. 13:00
National Guardian homeland security exercise - Rostock

Nyitókép: JENS BUTTNER / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A német hadsereg szombaton elismerte, hogy az általuk használt videokonferencia-rendszer hibája miatt több ezer megbeszélés nyilvánosan hozzáférhetővé vált az interneten – írta a DW angol verziója

Kiderült, hogy a német Bundeswehr üléseihez egyszerű keresőkifejezésekkel lehetett hozzáférni a hadsereg Webex rendszerében.

„Több mint 6000 értekezletet lehetett megtalálni az interneten”, amelyek közül néhányat titkosnak szántak

 – írta a lap. 

A hadsereg közölte, hogy a hibát a tudomásukra jutástól számított 24 órán belül kijavították. „A videokonferenciákon a résztvevők tudta és engedélye nélkül nem lehetett részt venni” – mondta az AFP francia hírügynökségnek a hadsereg szóvivője. „A konferenciákról ezért nem kerülhetett ki bizalmas tartalom” – legalábbis a szóvivő szerint, de 

kicsit más képet mutat a globális emlékezet.

Mint ismeretes, márciusban az oroszok az interneten kiszivárogtatták azt a hangfelvételt, amelyen a légierő tisztviselői arról beszéltek, hogy nagy hatótávolságú rakétákat adnak Ukrajnának. Az „incidenst” jelenleg szövetségi ügyészek vizsgálják.

Ezt is ajánljuk a témában

A megtalált virtuális tárgyalókban közel 250 ezer katona fordult meg, a biztonsági rés a Bundeswehr saját Webex-verziójánál történt, amely elvileg biztonságosabb, mint a nyilvánosan elérhető verzió.

A riporterek megtalálták Ingo Gerhartz légierő-főnök online tárgyalótermét, akinek a neve a korábbi szivárgás során került elő. A Zeit Online szerint a hadsereg csak akkor szerzett tudomást a biztonsági hiányosságokról, amikor megkeresték őket, hogy nyilatkozzanak.

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
enidecsakfeljarok
2024. május 06. 09:10 Szerkesztve
Mindenki nyugodjon meg. Az amerikaiak megmondták, hogy a NATO "titkokra" Magyarország jelent veszélyt a Kínai kapcsolatunk miatt. Pánikra semmi ok.
evpus
2024. május 06. 08:30
Pancserek
NeMá
2024. május 05. 17:43
Transz-form-etikus?
2024. május 05. 17:32 Szerkesztve
Ezek szerint nincsenek, sőt sosem voltak orosz kémek, a Bundeswehr saját magától működik transzparensen? A videó konferencia rendszer amcsi fejlesztés és az FBI adta a minőségbiztosítást?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!