Kettészakadt a NATO: az egyik fele katonákat küldene tonnaszám Ukrajnába, a másik fele a magyar állásponton van

2024. május 05. 11:43

Macron továbbra is a katonák küldését szajkózza, de szerencsére még vannak európai háborút ellenző hangok.

2024. május 05. 11:43
French President Macron Meets Ukranian President Zelensi

Nyitókép: Daniel Pier / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Olaszország nem küld katonákat Ukrajnába – szögezte le Antonio Tajani külügyminiszter újságírói kérdésre válaszolva Reggio Calabriában. Tajani Emmanuel Macron francia elnök kijelentésére reagált, aki korábban egy lapinterjúban azt mondta, hogy 

a NATO-nak szárazföldi csapatokat kellene küldenie, ha az oroszok áttörik az ukrán védelmi vonalakat és Kijev segítséget kér a Nyugattól.

„Mindig is hangoztattuk, hogy nem állunk háborúban Oroszországgal, és ezért nem küldünk olasz katonákat Ukrajnába harcolni” – hangsúlyozta Tajani külügyminiszter, miniszterelnök-helyettes, a jobbközép Forza Italia (FI) párt vezetője Reggio Calabria tartományban, újságírói kérdésre válaszolva.

Ezt is ajánljuk a témában

Leszögezte, „megvédjük Ukrajna jogát, hogy független állam legyen. De nem állunk, ismétlem, nem állunk háborúban Oroszországgal”. Matteo Salvini miniszterelnök-helyettes, a Liga párt elnöke az X-en azt írta: Soha egyetlen olasz katona se haljon meg Macron nevében!

A Kreml szóvivője, Dmitrij Peszkov kommentálta David Cameron brit külügyminiszter szavait, aki annak lehetőségéről beszélt, hogy brit fegyverekkel csapást mérjenek Oroszországra. „Ez az ukrajnai konfliktus körüli feszültség közvetlen eszkalálódása, ami potenciálisan veszélyt jelenthet az európai biztonságra, az európai biztonság teljes architektúrájára” – mondta Peszkov. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
connorj
2024. május 07. 13:33
Radióaktív foci Eb lesz???
Tommaso
2024. május 05. 21:01
HAZUDIK és CSÚSZTAT az ORBÁNi lakájmédia zászlóshajója, a Momentum. "Kettészakadt a NATO: az egyik fele...., a másik fele" Ezt úgy tálalják, mintha fele-fele lenne, pedig 25:2 az arány. Ők Aljasék.
Tommaso
2024. május 05. 20:59
Putyin kinyilvánitott célja, hogy Európából visszaszerezzen annyit, amennyi a SZU idején a birodalomhoz ill. a befolyási övezetébe tartozott. Azaz fenyegeti a letteket, magyarokat stb. egészen a csehekig, vagy TIZ NATO-tagállamot. S miután az Orosz Birodalom hadserege meg is indult Nyugat felé, komolyan veendő. a NATO-nak kuttya kötelessége reagálni, fegyverkezni, felkészülni.
Tommaso
2024. május 05. 20:54
Macron csak szájkaratézik, ahogy a ruszki Medvegyev is, mikor atomot emleget.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!