Két és fél méteres tartóoszlop csapódott a nézők közé egy soproni cirkusz előadásán, mutatjuk a cirkusz közleményét

2024. május 05. 08:01

A rúd elementáris erővel zuhant a közönség soraiba.

2024. május 05. 08:01
null

Nyitókép: Richter Florian Cirkusz Facebook-oldala

Sajtóhírek szerint súlyosan megsérült egy néző, amikor a Richter cirkusz soproni előadása közben a nézők közé csapódott egy 2,5 méteres fémrúd. A Richter Florian Cirkusz közleményében írja, 

„a lengőtrapéz produkció közben egy szerencsétlen baleset következtében az egyik nézőnk súlyos sérülést szenvedett”.

Egy nézői visszaemlékezés szerint „először a cirkusz négy pontjára 2,5 méteres fémrudakat feszítettek ki, erre tették rá a védőhálót. Az utolsó artista tripla szaltót ugrott, a vele szembeni légtornász viszont nem tudta őt elkapni, lezuhant a hálóba. A cölöp ekkor elengedett és erőből a közönségbe csapódott”. „Sikítás, sírás hallatszott, mi kimentünk azonnal, felnőttek, gyerekek elindultak kifelé”.

A cirkusz közleménye szerint „természetesen azonnal mentőt hívtunk hozzá, a szakszerű orvosi ellátása folyamatban van”. „A történtek teljesen letaglóztak bennünket is, a Richter Flórián Cirkusz vezetősége és teljes társulata őszinte sajnálatát és aggódását fejezi ki és mihamarabbi felépülést kíván a balesetet szenvedő nézőjének! Cirkuszunk vezetősége teljes mértékben együttműködik az illetékes hatóságokkal a baleset okainak kiderítésében és azonnali belső intézkedéseket léptetett életbe, hogy elejét vegye a hasonló történéseknek.”

A cirkusz kapcsolódó bejegyzését itt olvashatja:

 

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2024. május 05. 16:09
Ki megy el cirkuszba???
rockercicc
2024. május 05. 15:50
Fizessenek kártérítést a sérültnek, az a minimum! Büdös, ócska, állatkínzó, mutatványos kóklerek!
zavulon
2024. május 05. 13:50
"elementáris"... aha. Ezt se olvasom el.
Orange79
2024. május 05. 13:19
Sajnos ezek a lapraszerelt cirkuszok nem a legszerencsésebb konstrukciók. Jobbulást!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!