Kalapács alá kerül a Telesport legendás stúdióemblémája

2024. május 04. 21:55

Knézy Jenő, Hajdú B. István és Csisztu Zsuzsa is a logó előtt ülve mondta a sporthíreket.

2024. május 04. 21:55
Sal Endre
Sal Endre

Nyitókép: Múzeum Antikvárium/Plakátfiú

Különleges tévés relikvia kerül kalapács alá május 9-én egy pesti árverésen, méghozzá a Telesport stúdiójában kihelyezett háttérelem, a közismert TS-logó, amely 1989 és 1994 között volt látható a műsorvezetők mögött. A neves tervezőgrafikus Markó Nándor készítette. A nagyméretű, préselt üvegszálból és műanyagból megálmodott jelkép minden adásban látható volt, így hamar megismerte az ország. 1989-ben már a köztelevízióban is érezték, fontos a marketing, 

így nem csak új logót terveztettek a Telesportnak, hanem a műsorvezetők is emblémával ellátott zakóban ültek kamera elé, ami itthon újdonságnak számított. 

Az emblémát később megváltoztatták, a most árverésre került háttérelem az árverezőház tudomása szerint a Magyar Televízió múzeumába került, majd annak megszűnése után magántulajdonba. 

Palik László a most árverésre kerülő TS-embléma előtt ülve mond sporthíreket
Fotó: Youtube/képernyőfotó

A TS-logó előtt beszélt többek között Vitray Tamás, Knézy Jenő, Gulyás László, Gundel Takács Gábor, Palik László és az akkori fiatalok, Hajdú B. István és Faragó Richárd. Nem mellékesen Csisztu Zsuzsa is, aki jelenleg a Nemzeti Sport főmunkatársa. Ő 1992-ben került a Telesport szerkesztőségébe és örömmel gondol vissza arra az időszakra. „A Telesport szakmai szemmel nézve komoly iskola volt, ott tanultam meg, hogy a tévézés csapatmunka, és a TS-nek köszönhetem, hogy azóta is szerkesztői szemmel gondolkozom. Az egyik héten ügyeletes riporter voltam, a következőn szerkesztő, majd a harmadik héten a szerkesztő munkatársa, végül a negyediken műsorvezető. Ennek a vetésforgónak köszönhetően pedig alaposan megismerhettem a szakmai munka minden területét. Kellemes emlék, nagy presztízse volt annak, hogy valaki a Telesportnál lehet szerkesztő-riporter” – mondja Csisztu Zsuzsa, aki a Mandinertől értesült róla, hogy árverésre került a stúdió közismert látványeleme: 

„Ennek a relikviának szerintem a Magyar Televízióban lenne a helye, remélem, oda is kerül az árverés után” 

– folytatta a sportriporter, aki az emblémás zakókra is kitért: „Emlékszem, volt lazac színű TS-emblémás zakó és világoszöld, az utóbbi szerintem még ma is megvan valamelyik gardróbszekrényemben” – összegzett Csisztu Zsuzsa. 

Csisztu Zsuzsa örömmel gondol vissza a Telesportnál töltött évekre
Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

A különleges tévés relikviára a Múzeum Antikvárium és a Plakátfiú közös árverésén lehet licitálni, 

a TS-logó kikiáltási ára 60 ezer forint. 

Nagy a valószínűsége, hogy ennél magasabb áron kel majd el az az embléma, amely előtt a fél ország hallgatta esténként a sporthíreket. Az árverésen amúgy egy másik tévés relikvia is feltűnik majd, méghozzá a Magyar Televízió 2-es csatornájának logója, amely 1989 és 1991 között, tehát a rendszerváltás izgalmas időszakában volt látható a csatorna beszélgetős műsoraiban. 

Ezt is ajánljuk a témában



 

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2024. május 05. 14:20
Na ugye..
ittésmost
2024. május 05. 06:17
Most mér'kell szétverni kalapáccsal...
I feel the earth move under my feet
2024. május 05. 06:08
Csisztu Zsuzsára talán licitálnék.. de ez a logo olyan ütött-kopott.. Paliknak pont jó lesz a peco falára..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!