„Az ember, akitől Orbánnak félnie kell”– vélekedik a független osztrák lap Magyar Péterről

2024. május 05. 12:10

A Kurier nem tud eléggé betelni az ellenzék új messiásával.

2024. május 05. 12:10

Nyitókép: Balint Szentgallay / NurPhoto / NurPhoto via AFP

A Kurier nevű osztrák lap újságírója, Caroline Ferstl ódákat zengett Magyar Péterről, szerinte a baloldal új messiásától OrbánViktornak félnie kellene. A cikkben azt írták, hogy Magyar Péter a kormánnyal szemben utcára tudja vinni a magyarokat, és a Fidesz szavazói között is jó pontokat szerezhet. A Kurier szerzője szerint a magyarok jó néhányát Magyar a fiatal Orbán Viktorra emlékezteti. 

Így jellemzik az ellenzék új sztárját: 

a 43 éves, szőke, belőtt hajú férfi szürke kabátja alatt fehér inget visel, nyakkendő nélkül, tekintete komoly, jól és meggyőzően beszél”. 

A cikkben felidézik Magyar Péter Belügyminisztérium elé szervezett tüntetését, melyben külön kiemelik, hogy támogatói magyar zászlókkal vonultak a helyszínre. Ez valószínűleg azért hathat számukra is újdonságként, mert a baloldali tüntetésekre 

általában nem visznek magyar zászlókat, pusztán pártlobogókat.  

A Kurier szerint már az is példaértékű, hogy két hónappal ezelőtt még ismeretlen személy volt Magyarországon, de most még a Guardian is közölt interjút Magyar Péterrel. Érdekesség, hogy nem előszőr fordul elő, hogy a nemzetközi mainstream média messiásként épít egy-egy baloldali politikust, egy nemrég nyilvánosságra került elemzés szerint korábban ugyanezt csinálták Márki-Zay Péterrel is. 

 

 

Összesen 222 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. május 05. 19:57
PATKÁNY PÉTER!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szuperszig
2024. május 05. 19:16
Le is pippanthatják a minibradpittet.
figyelő4322
2024. május 05. 18:59
leonardodicarpaccio 2024. május 05. 14:00 "Most hallottam! Magyar Péter megette a saját anyját, és nagyon ízlett neki!" Alighanem jó a hallásod és a híred forrása is. Ezért is éppen Anyák Napján tartja a halotti tort! Hogy miért éppen Debrecenben? Nem tudom, de kérdezd meg a hírforrásodat, az biztosan megmondja!😳🤣 .
figyelő4322
2024. május 05. 18:47
Szóval a Kurier független labanc lap? Hmmm... Persze a kérdés az, hogy kitől, mitől és mennyire független. Mindenesetre nagyon olyan szaga van a cikknek, hogy a Próféta Péter szerepléséről szóló magyarországi információkat eléggé balhibbant forrásokból kapták. Mivel a Péter a Moslék Messiása lett, nem pedig a Fidesz/ jobbközép szavazóké. Nahát, ennyire független a labanc Kurier a valóságtól! 😮 😏
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!